Willem Geurts door Willem Geurts

Hij is er ook bij ons, de wolf. Er is bewijs dat de wolf zich nu ook op grondgebied van Sint-Michielsgestel heeft begeven. Rond kwart voor twee vrijdagmiddag wist Gestelaar Maarten van Rooij het dier op beeld vast te leggen. De verrassende ‘ontmoeting’ met de wolf ging volgens Van Rooij als volgt: “Een kennis van mij en ik fietsten richting Wolfsdreef. Op het Kievitslaantje zagen we van afstand een dier bij een boom. Eerst dachten we aan een vos, maar dat bleek het niet te zijn. We konden het dier tot op zo’n tien meter naderen. Het was absoluut zeker een wolf.”

Naar indruk van Maarten van Rooij gaat het om een nog jonge wolf. “Inderdaad, hij was betrekkelijk klein. Ik denk dat het een welp is. Het leek of het dier zoekende was. En er ging helemaal niets beangstigend van uit.” Van Rooij had meteen de tegenwoordigheid van geest om met zijn mobiele telefoon de wolf te filmen.

Kadaver bij A-2

De ontmoeting met de wolf maakt een eerder vermoeden van aanwezigheid van de wolf in deze directe omgeving sterker. Ongeveer een weekje terug is nabij de A-2, bij het buitengebied Bleijendijk een kadaver van een volwassen wolf aangetroffen. Aangereden door een automobilist, zo luidt het bericht. De wolf bij het Kievitslaantje lijkt het vermoeden van het bestaan van deze diersoort in deze directe omgeving te bevestigen.

Bijzonder

Het wolvenverhaal van Maarten van Rooij op deze vrijdagmiddag blijkt nog niet helemaal compleet. “Tja, wij waren op weg naar de Wolfsdreef, daar waar ook Wijngoed Wolf is gevestigd. Die leveren de merkwijn Wolf ook aan Toren 4. Daar geniet ik nu van een glaasje, je raadt het niet… Wolf-wijn.  Voor mij is de cirkel voor  vandaag rond.”