Het royale aanbod aan landelijke muziekfestivals kent evenementen of namen van groot, kleiner en nóg kleiner formaat. Tot die laatste categorie mag het Hoge Stoep Rock&Blues Festival zich ongetwijfeld rekenen. Zonder enige schroom is te stellen dat ‘de Hoge Stoep’ zich inmiddels profileert als een knusse, toegankelijke tweedaagse muziekhappening.

En ja, intussen krijgt ‘ de Hoge Stoep’ meer en meer naam en faam. Bij de organisatie bestond de indruk dat niet de lokale bezoekers in aantal domineerden, maar dat vooral ook nieuw publiek naar Gestel trok. Liefhebbers van het genre kortom, die feilloos de weg naar het Gestelse weiland wisten te vinden.

Gestel.nu geeft in twee reeksen foto’s -van Gijs Hoekstra (waarvoor veel danK!)- een impressie van het tweedaagse festival.

Het concept van het Hoge Stoep Festival berust op een helder en eenvoudig idee. Enkele muziekfanaten zitten bijeen, bedenken dat er wat leven in de brouwerij mag klinken, gooien suggesties op tafel en vinden het perfecte plaatje in een weiland. Het vervolg, van tien jaar terug inmiddels, is duidelijk zichtbaar. De kenners selecteren zorgvuldig rock- en bluesmuzikanten van naam, en ergens in de vroege zomer bouwt een aanzienlijk aantal vrijwilligers een grote tent in een wei, en voilà… In een heerlijk zomeravondsfeertje groeit en staat een klein edoch volwassen programma.

‘Tot volgend jaar’, het klinkt talloze keren na afloop van ‘de Hoge Stoep’. De laatste bezoekers vertrekken op zondagochtend vanaf het als campingterreintje ingerichte aanpalende veldje. Een beter compliment lijkt nauwelijks denkbaar bij een klein, of nóg kleiner festival. Eentje in de groei, met de naam Hoge Stoep Rock&Blues Festival. Om te onthouden.