Gestel.Nu

Na een jaar van afwezigheid was de organisatie van de Torenproat vorig jaar verheugd en enigszins verrast, terug te kunnen keren met het evenement. Een jaar terug werd de driedaagse Torenproat vanwege corona verplaatst naar het eerste weekend van mei. Ondanks de onwennige datum bleek de editie van 2022 een groot succes. Torenproat is en blijft echter een evenement dat in het dorp toch wordt gezien als een van de opwarmers voor de plaatselijke carnaval, wat twee weken later van start zal gaan. Alle Fobussen zijn daarom verheugd om in 2023 weer ouderwets terug te keren in de Meander, op vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 februari. De kaartverkoop start op 21 januari in de Meanderom 13.00 uur met het uitgeven van loten.

Komende editie keren veel oud bekenden terug in de Toren. Paul van Gestel en Christian Roovers beklimmen de Toren ondertussen met de ogen dicht, en weten het publiek al jaren te vermaken. De jeugdigere Torenproaters Bram van Hulten en Jesper Kapteijns zijn dit jaar ook weer van de partij. Jesper wist de vorige editie op zondag winnend af te sluiten en ook Bram kan zichzelf ondertussen een ervaren Torenproater noemen, sinds zijn debuut in 2018.

Jesper Kapteijns (l.) en Luke de Keijzer, winnaars in de vorige editie van Torenproat

Het deelnemersveld wordt compleet gemaakt door een drietal dames, een unicum. Nooit eerder hebben er drie vrouwen op dezelfde avond of middag de Toren beklommen. De hedendaagse benodigde diversiteit is zelfs in de Toren terug te zien! Nancy Gerrits en Miriam van Drunen zijn bekende gezichten en gaan in deze editie weer lief en leed delen. Als debutante maakt dit jaar Yvonne Schuurmans haar opwachting.

De torenproaters in 2022

Naast de Torenproaters zal dit jaar een oude bekende het podium betreden. Jaren geleden in De Huif kreeg deze jongeman de zaal onbedoeld en onbewust plat van het lachen. Na enkele jaren zoeken naar een bekwaam toneelmeester, krijgt deze tonproater een tweede kans.

Kaartverkoop

De organisatie hoopt jong en oud uit Bokkendonk en daar buiten, het eerste weekend van februari te kunnen ontvangen in de Meander. De kaarten voor het weekend gaan op 21 januari in de Meander in de verkoop. Om 13.00 uur start het uitgeven van lootjes, om 14.00 uur begint de verkoop. Daarbij is naast enkele prijzen ook een VIP-arrangement te winnen.