Gestel.nu kijkt terug en vooruit…

Het was maart 2022 dat schoorvoetend begonnen werd met het bouwen van de website Gestel.nu. Een idee van Willem Geurts, die al jarenlang ervaring heeft als freelance journalist bij het Brabants Dagblad. Een website met lokaal nieuws van Sint-Michielsgestel en Gemonde, zodat bewoners gratis geïnformeerd worden over hetgeen in de dorpen speelt. Daarmee ook de verbinding in de dorpskernen stimuleren. Dat was de gedachte, die meteen door een aantal mensen enthousiast ontvangen werd. Een anonieme donateur was bereid een startbedrag beschikbaar te stellen en de proefperiode kon beginnen.

Het werd september 2022. De website werd een digitaal platform, te downloaden via de Android of Apple App Gestel.nu en via www.gestel.nu .

In samenwerking met de stichting ‘de Gestelse Pomp’ werd Gestel.nu officieel gelanceerd door wethouder Sam Goossens, op zaterdag 24 september tijdens de kermis in de Spiegeltent. De stichting Gestel Nu werd een dag van te voren bekrachtigd met de ondertekening van de notariële akte.

De documenten zijn getekend, Gestel.nu bestaat écht

Dan is het december 2022. Slechts drie maanden ná de officiële lancering blijken er ruim 14.000 bezoekers te zijn, waarvan 7700 die regelmatig terugkeren. Er is volop te berichten over de dorpskernen Sint-Michielsgestel en Gemonde. Dat blijkt uit het feit dat steeds meer mensen mailen naar redactie@gestel.nu met copy.

En straks

Gestel.nu ziet dat er verdere ontwikkeling en groei mogelijk is, en is zeker van plan om dit in 2023 te realiseren. Het brengen van lokaal nieuws op een objectieve en journalistiek verantwoorde wijze blijft de kern. Een automatische link met Facebook zal zorgen voor push-up berichten, zodra iets Gestel.nu nieuws meldt.

Familieberichten

De nieuwe rubriek Familieberichten is in de ontwerpfase. Tegen betaling van 25 (klein bericht) of 50 euro (groot bericht) kunnen lezers hun familieberichten laten plaatsen. Gebeurtenissen die ze willen delen, zoals geboorte, huwelijken/partnerships, jubileum/huldigingen of overlijden.

Uitbreiding redactie

Het bestuur en de redactie van Gestel.nu bestaat momenteel uit vijf vrijwilligers. Ronel Dielissen-Kleinjans (voorzitter) vormt met Niels van den Oetelaar (penningmeester/digitaal expert) en Willem Geurts (secretaris/redactie) het bestuur.  Arie van Erp en Yvonne Kapteijns zijn de vaste redactieleden. De redactie zoekt nadrukkelijk contact met meer mensen die artikels willen schrijven. Onderwerp zijn actuele zaken, gebeurtenissen, evenementen of personen die de redactie aandraagt, of waarvoor de redactie verzoeken ontvangt. Ook columnisten of mensen die  over specifieke onderwerpen kunnen schrijven zijn welkom, zolang er een verband bestaat met de dorpskernen Sint-Michielsgestel en Gemonde. Voor studenten die een  opleiding Journalistiek of Communicatie volgen, kan  Gestel.nu een ideale plek zijn om praktijkervaring op te doen.

Vriendenclub 50 Gestel.nu

Dankzij de financiële steun van de Vriendenclub 50 Gestel.nu en de donatie van Stichting de Gestelse Pomp (logo toevoegen) kan Gestel.nu haar activiteiten continueren in 2023. De logo’s van betrokken bedrijven en organisaties en de namen van de particuliere Vrienden van Gestel.nu zijn te lezen op Gestel.nu, waarbij de privacy van anonieme donateurs uiteraard gewaarborgd is. Voor meer informatie scroll naar de banners onderaan de pagina of ga naar de rubriek “meer”.  Als er belangstelling is om ook deel uit te maken van Vriendenclub 50 Gestel.nu om zo deze nieuwssite te ondersteunen  (50 euro per jaar), met een mail naar stichtinggestelnu@gmail.com is dat kenbaar te maken.  De leden van de Vriendenclub 50 Gestel.nu worden via persoonlijke mails extra geïnformeerd over Gestel.nu.