dGeslaagd eerste concert Vocals4All 

Tekst: Ellen Denteneer en Ronel Dielissen

foto’s: Paul ten Broeke

Zaterdagmiddag 15 juli, een warme middag in Sint-Michielsgestel, met voor de deur van zaal Overberg een groep mensen die vóór 14.00 uur binnen wil zijn. Een uitverkochte zaal kortom voor het eerste optreden van het popkoor Vocals4All, dat samen met het rockkoor uit Berlicum deze middag gaat verzorgen.

Popkoor Vocals4All bestaat sinds november 2022 en repeteert met veel plezier elke maandagochtend onder de enthousiaste en professionele leiding van dirigent Erik Fortier van 10.00 – 12.00 uur in zaal Overberg. Net voor de zomervakantie is het tijd om voor de eerste keer te laten horen wat die repetities aan zangkunsten opleverden.

Onder het motto “Samen zingen is genieten”, laagdrempelig zijn en met een tipje ambitie studeerden de zangers en zangeressen de afgelopen maanden verschillende popsongs in, meerstemmig. Het repertoire varieert van rustige nummers zoals Rollercoaster van Danny Vera en Door de Wind van Miss Montreal, tot ook steviger popsongs als Unchain my Heart van Joe Cocker, Venus van Shocking Blue en de nu populaire hit Multicolor van Son Mieux. Een mooie opbouw in de liedjes, ook te merken aan het waarderende, gaandeweg het optreden luider en enthousiaster applaus.

In de pauze regent het complimenten vanuit het publiek. “Prachtig mooi,” zegt Sophie van Campen. Het publiek is verrast dat het koor in zo’n korte tijd zoveel heeft bereikt. “Het klinkt vaak harmonieus”, aldus Gé van Berkel, “en er was ook durf om met dit grote koor zachtjes te zingen, erg knap.”  “Jullie hebben er veel plezier in, een genot om naar te kijken,” vertellen Hannie en Mari van der Aa uit Gemonde, terwijl Eduard Hoogeweegen toevoegt dat het prachtig klonk: “Ik kreeg op bepaalde momenten kippenvel.”

Na de pauze is het de beurt van het Rockkoor uit Berlicum, dat startte in september 2022 en repeteert in de Durpsherd. Dirigent Erik, nu achter het toetsenbord en deel van de band, begeleidt het koor met zijn golvende bewegingen en door volop mee te zingen. Het koor weet met een veertigtal mensen hoe stoere rocknummers te brengen. Stevig en meerstemmig zingen ze nummers als Sweet Child o Mine van Guns ’n Roses, Uprising van Muse, Livin’ On a Prayer van Bon Jovi en als slot van de middag Don’t Stop Me Now van Queen. Dit nummer is goed bekend bij het publiek dat dan ook uit volle borst meezingt.

Het publiek dat oorspronkelijk kwam voor Vocals4All of voor Rock4All waardeert beide koren, die elk een eigen karakter hebben. Dat blijkt wel tijdens de nazit op het zonnige terras van zaal Overberg.

Info: www.zing4all.nl