Wanneer jouw naaste dementie heeft, kun je je vaak niet goed voorstellen hoe zij of hij de wereld beleeft. Wat gaat er om in hun hoofd? Met de Dementiebril kun je dit zelf ervaren. Het doel van de Dementiebril is het begrip voor naasten met dementie te vergroten en ze daardoor beter te kunnen ondersteunen.

Meerdere brillen beschikbaar in onze gemeente

Dankzij de Werkgroep Dementievriendelijke gemeenschap zijn er nu meerdere Dementiebrillen beschikbaar in onze gemeente. De brillen zijn beschikbaar voor voor inwoners voor professionals. De brillen zijn gefinancierd door de gemeente.

Hoe werkt het?

De Dementiebril is een VR-bril. (VR staat voor virtual reality.) Met deze bril stap je als gebruiker in het hoofd van iemand met dementie. Via een 360 gradensimulatiefilm krijg je een kijkje in de belevingswereld van een persoon met dementie. De dementiebril is ontwikkeld voor partners, kinderen en andere naasten van mensen met dementie. Het gebruik van de bril is eenvoudig. Speciaal getrainde instructeurs begeleiden je bij het gebruik. Je hoeft dus zelf niets te doen.

Waar en wanneer?

Je kunt de Dementiebril gratis uitproberen op twee verschillende dagen:

  • Dinsdag 8 november tussen 9.30 en 12.30 uur
  • Dinsdag 13 december tussen 9.30 en 12.30 uur

Beide sessies vinden plaats in Meander, Meanderplein 1 in Sint-Michielsgestel. Per sessie is er plaats voor zes mensen. Houd er rekening mee dat je ongeveer een uur bezig bent.

Aanmelden

Aanmelden kan via Bint Welzijn: (073) 551 54 32 of info@bintwelzijn.nl. Bij grote belangstelling noteren we jouw gegevens en plannen we extra sessies in.