Yvonne Kapteijns door Yvonne Kapteijns

Ieder jaar is het de traditie aan iemand uit het dorp de eerste Bokkendonker uit te reiken. Dit jaar viel deze eer te beurt aan Stefan van der Heijden, hij kreeg het eerste exemplaar uit handen van Prins Polifinario 1.5.

De keuze voor Stefan is wellicht niet geheel onverwacht. Al vele jaren zet hij zich in voor het openbare carnaval in Bokkendonk en was tot twee jaar geleden de karttrekker voor het maken van dit carnavalsblad. In 2021 besloot hij het stokje over te dragen en 2022 zou zijn laatste editie zijn. Helaas gooide corona roet in het eten en werd het samenstellen van de Bokkendonker dat jaar onverrichter zake afgelast.

Dit jaar ging de commissie als vanouds aan de slag met het thema en het resultaat is een kleurrijk document geworden dat je leeservaring geheel Op Zunne Kop zet. Naast bijdragen van de clubs, vind je een overzicht van de activiteiten gedurende het carnaval zodat je niets hoeft te missen. Komend weekend (3, 4 en 5 februari) wordt de Bokkendonker huis aan huis verspreid door leden van de verschillende carnavalsverenigingen. Het blad is gratis, maar een vrijwillige bijdrage voor het Bokkendonkse carnaval wordt zeer op prijs gesteld. Met de opbrengst kunnen activiteiten als het jeugdcarnaval, de carnavalslunch 50-plus en de optocht gefinancierd worden. In het blad staat een QR-code die gescand kan worden voor een financiële bijdrage, mocht u toevallig niet thuis zijn of geen kleingeld in huis hebben. Ook bij de collectant kunt u deze code scannen.