Ondernemers uit Sint-Michielsgestel beleefden vrijdag een vurige avond tijdens een benefietdiner. Tijdens een goed georganiseerde avond brachten 10 ondernemers en hun gasten op verzoek van de Vincentiusvereniging meer dan 20.000 euro bij elkaar voor de minimagezinnen in Gestel, onder het motto ‘door het vuur voor je buur’.

Bij aankomst op het idyllisch gelegen Bosberaad verwelkomde een te warm geklede butler Maarten, in smoking, de genodigden. Hij leidde de gasten door een bospad, verlicht door vuur gevangen in korven, dat uitkwam op een in het bos verstopt romantisch gelegen ven. Op de achtergrond speelde zacht een bandje en ondertussen werd er gekookt. De ingang van het terrein was gemarkeerd met een wapperende Vincentiusvlag.

Na een staand aperitief namen de gasten plaats aan twaalf tafels in een grote open tent in de buitenlucht. In tegenstelling tot de hoosbuien op de Parade de avond ervoor, genoten allen van de droge zwoele zomeravond.Vooraf konden o

Verborgen armoede

Vooraf konden ondernemers intekenen op een tafel en gasten uitnodigen. Daarnaast werd geld opgehaald doordat mensen konden bieden op verschillende veilingitems. Opperspreekstalmeester Chris praatte het programma aan elkaar. Voor de aanvang van de eerste gang vertelde een bestuurslid van Vincentius in een vurig betoog dat er meer verborgen armoede is dan we denken, ook onder ondernemers, en op welke wijze de inkomsten zouden worden besteed. Daarna konden de gasten genieten van een heerlijk vijfgangendiner en verschillende amuses. Alles vrijwillig bereid door horecaondernemers uit gemeente Sint-Michielsgestel. Tussen de gangen door werden de gasten getrakteerd op optredens van een vuurspuwster, een zangeres en een zanger. Muzikaal ondersteund door een DJ.

Pasjes en vrijkaarten

Begin juli gaan ruim 40 vrijwilligers van Vincentius en wijkteams van de Gemeente Sint-Michielsgestel persoonlijk langs bij de 310 minimagezinnen om supermarktpasjes af te geven, waarvoor deze gezinnen extra voedsel kunnen kopen. Tachtig jonge gezinnen krijgen vrijkaarten voor een dagje-uit naar BillyBird Hemelrijkpark en een cadeaupasje om versnaperingen en vervoerskosten te betalen.

De avond werd georganiseerd door vijf vrijwilligers, onder bezielende leiding van Ellen Steenbergen. Tot laat in de avond werd nog gedanst, voordat de eerste mensen het Bosberaad verlieten.