Vanaf 24 februari 2023 is in de Meander in Sint-Michielsgestel een expositie van schilderijen te zien waarin windmolens als thema centraal staan. Een actueel thema. Ook in de lokale politiek van Sint-Michielsgestel.

De schilderijen zijn gemaakt naar aanleiding van een bezoek aan een windmolenpark in aanbouw. De onderdelen van windmolens stonden opgesteld in het landschap. Vleugels van 90 meter lang. De kop van de windmolen; zo groot als een woonkamer. Onderdelen met bouten van 25 centimeter doorsnee.
Tom de Haas bracht in totaal zestien schilderijen samen op drie panelen. Het eerste paneel bevat negen kleine studies van onderdelen van de windmolen. Gemaakt met verschillende materialen; verf, pastel en oliekrijt. Op het tweede panel, met drie schilderijen, is de interactie tussen het landschap en de onderdelen van de windmolen in beeld gebracht. Zie ook bijgaande foto van een van de werken.
Op het derde paneel zijn vier verschillende landschappen in twee kleuren bij elkaar gebracht. De centrale vraag bij dit derde paneel is: In welk landschap wil JIJ wonen?
Alle werken hangen links naast de bar in de Meander. Ze zijn te zien tot eind juni 2023.