Samen zie je zoveel meer dan alleen … En met de gidsen van Natuurgroep Gestel is het zeker dat bij elke wandeling een schatkist opengaat. Ze kennen de geschiedenis van het landschap en weten wie er achter de sporen zit – op de oeverrand, onder de boomschors. Achter elke plant of paddenstoel blijkt niet alleen een naam maar ook een verhaal te zitten.

Elke tweede woensdag van de maand begeleidt de natuurgroep een rondwandeling, speciaal voor senioren, in de directe omgeving van Sint-Michielsgestel. De start is om 10 uur, de groep is tegen 11:30 uur terug, met vervolgens vrijblijvend napraten bij een kop koffie. Rond 12 uur gaat iedereen weer naar huis. Deelname is kosteloos, er wordt alleen een vrijwillige bijdrage gevraagd voor de koffie. Om de wandelingen gevarieerd te houden en optimaal van de seizoenen te profiteren, kiezen we verschillende startpunten.

Op woensdag 11 oktober maken we een wandeling door het Wilhelminapark. Na een aantal jaren nadenken is in het voorjaar van 2016 de eerste Nederlandse boerderij volgens het Herenboeren-concept gestart op ca 20 ha van het Wilhelminapark.

Op dit landgoed van de Marggraffstichting probeert een coöperatie van consumenten grip te krijgen op haar eigen eten. Door samen duurzaam voedsel te produceren, nemen deze ‘herenboeren’ de regie over hun maaltijd in eigen hand.

We vertrekken vanaf de carpoolplaats voor de ingang van de Herenboeren.

Voor meer informatie: Michel van de Langenberg, tel. 06 22432941 of

michel.langenberg@home.nl.