Frank Spijkers / Dtv Nieuws

Wandelaars uit onze regio die weer willen meedoen met de 4Daagse moeten rekening houden met een paar nieuwe regels. De belangrijkste wijziging is dat een startbewijs voortaan aan iemand anders mag worden overgedragen.

Dat komt van pas als een deelnemer op het laatste moment toch moet afhaken. Volgens de organisatie was er veel behoefte aan zo’n regeling en geeft het meer mensen de kans om mee te doen. Het maximumaantal deelnemers voor de 106e editie van het wandelevenement is vastgesteld op 47.000. De inschrijving is net als vorig jaar in twee periodes.

Veel animo

De 4Daagse van Nijmegen is nog altijd razend populair, ook bij wandelaars uit onze regio. Dat blijkt ook uit de cijfers. Uit de gemeente ’s-Hertogenbosch trokken vorig jaar 614 mensen de wandelschoenen aan, en Oss leverde 546 wandelaars. En ook in de andere gemeenten in de regio was de animo groot: Maashorst 293, Heusden 303, Vught 110, Bernheze 151 en Sint-Michielsgestel 110.

De eerste inschrijfperiode begint op 12 februari en duurt tot 1 maart. Periode twee is van 4 maart tot uiterlijk 14 juni, totdat het maximum van 47.000 is behaald.