Tycho van Dorsselaer / Dtv Nieuws

Het zou volgens voetbalclub SCG’18 in Sint-Michielsgestel te gevaarlijk zijn bij de oversteekplaats op de Esscheweg ter hoogte van de velden van de club. Auto’s zouden te hard rijden en het zebrapad zou niet goed zichtbaar zijn. “Automobilisten vliegen hierover de kruising heen.

In 2018 fuseerde twee voetbalclubs in Sint-Michielsgestel tot SCG’18. Hierdoor sprong het aantal leden van de club van 500 naar 1000 leden. Dit zorgt voor veel verkeer bij de ingang van de club, die aan de Esscheweg ligt. De Esscheweg ligt tussen Boxtel en het centrum van Sint-Michielsgestel, wat zorgt voor een hoop verkeer.

Zorgen

Ouders maken zich zorgen om de veiligheid. “Het is gewoon gevaarlijk,” zegt Caroline de Veer, die zelf kinderen op de club hebben zitten. “Ik houd altijd mijn hart vast. Ik ben blij dat ze met vriendjes fietsen.”

“Als mijn dochter van elf naar de voetbal fietst en ik rond die tijd een ambulance hoor, ben ik altijd bang dat er iets gebeurd is. Het is echt gewoon een gevaarlijk kruispunt”, vertelt ouder Desiree Meijer.

 Kloppen al een tijdje aan

Volgens de voorzitter van SCG’18, Rick Groetelaers, zijn ze al een tijdje bezig om het te veranderen. “Wij kloppen al sinds 2018 jaarlijks op de deur van de gemeente. Het probleem wordt ook wel onderkend, maar het duurt allemaal veel te lang. Wij zijn als club gewoon bang dat er pas maatregelingen worden genomen als er iets gebeurd.”

In 2018 heeft de gemeente gekleurde palen en fluorescerende zebrapadborden geplaatst om het verkeerspunt veiliger te maken. De gemeente geeft in een reactie aan nog steeds op de hoogte te zijn van de verkeerssituatie. De gemeente zegt ook dat aanpassingen aan het kruispunt onderdeel zullen zijn van het uitvoeringsprogramma van het mobiliteitsplan waar de gemeente mee bezig is. Er wordt verwacht dat voor de zomer van 2024 een besluit wordt genomen over dit mobiliteitsplan. Volgend jaar start de gemeente met de rioolvervanging in Theereheide. Ze kijkt of er dan de mogelijkheid is om minder ingrijpende maatregelen te nemen op het kruispunt.