Met de herstart van Filmhuis Berlicum duurde het even voor filmliefhebbers de weg naar de vertoningen weer wisten te vinden. Intussen zijn we heel wat geslaagde voorstellingen verder en blijken bezoekers de vertoonde films erg te waarderen. Nu de afsluiter van dit seizoen.

De film Triangle of Sadness kreeg dit jaar de Gouden Palm van het filmfestival van Cannes. Niemand keek daar vreemd van op, want alle media hadden de film al geprezen. De film is satirisch, scherp, hilarisch.  De modellen Carl en Yaya worden uitgenodigd voor een luxe cruise met aan boord een bont gezelschap aan rijke passagiers, waaronder een Russische oligarch, Britse wapenhandelaars en een eigenzinnige, alcoholische, Marx-citerende kapitein. In eerste instantie oogt alles als de perfecte Instagram post, maar er is een hevige storm op komst. De cruise eindigt catastrofaal en het koppel strandt met een groep miljardairs en een schoonmaakster op een onbewoond eiland. In een strijd om te overleven wordt de hiërarchie daarbij volledig op zijn kop gezet.

De regisseur zelf zei er het volgende van: ”Ik wil geen grijze, saaie arthousefilms maken. Zo dacht ik bij deze film: modewereld, luxecruise, onbewoond eiland – wie wil dat nou niet zien?”  En inderdaad, hoewel de film tweeëneenhalf uur duurt vliegt de tijd voorbij en blijven er lachwekkende maar ook scherpe kritische beelden passeren.

Filmhuis Berlicum vertoont deze film op 28 juni om 20.00 in de Beneluxtheaterzaal.  Een kaartje kost € 9,50 en is via de site of aan de balie te koop (maandag-, dinsdag-, donderdag- of vrijdagochtend). Men kan daarvoor ook een mail sturen naar kaartverkoop@beneluxtheater.nl als men het niet via de website wil doen. Bij die prijs is inbegrepen dat u na afloop nog een drankje kunt gebruiken.