Op zaterdag 1 april (geen grap) geeft het harmonieorkest van TOG een bijzonder concert in het Beneluxtheater in Berlicum. Het orkest speelt dan samen met een professionele rockband. Het belooft een spectaculaire avond te worden met een gevarieerd programma. Hoogtepunt is het ‘Concerto for Group and Orchestra’ van Jon Lord, die vooral bekend is als toetsenist van Deep Purple. Laat je meevoeren door de krachtige muziek van Lord en ervaar hoe geweldig rock en klassieke muziek samen kunnen klinken!

Jon Lord schreef het Concerto for Group and Orchestra al meer dan 50 jaar geleden. De eerste opname is te vinden op het gelijknamige album van Deep Purple. Dit album is opgenomen tijdens een concert van de band in de Royal Albert Hall in Londen, samen met het Royal Philharmonic Orchestra. Daarna is het stuk jarenlang niet meer uitgevoerd, de partituur bleek namelijk spoorloos. De Nederlandse componist Marco de Goeij herschreef het stuk, zodat het 1999 opnieuw door Deep Purple kon worden opgevoerd, nu met het London Symphony Orchestra. Jos van de Braak maakte de bewerking voor harmonieorkest.

De rockband waarmee TOG het stuk uitvoert, is een gelegenheidsformatie die bestaat uit vier doorgewinterde professionals. Olivier Beekman speelt fantastisch op de gitaar, Tony van den Broek zorgt voor een stevige beat op de drums en een soepele bas is in goede handen bij Hans de Vos. Tot slot kun je luisteren naar Peter-Jan Kleevens, een ware sensatie op het hammondorgel. Dirigent Jan-Gerrit Adema: “De eerste repetitie van het orkest samen met de band was echt genieten. Het is gaaf om alle stukken op z’n plek te zien vallen. Ik vond heel inspirerend om zo samen muziek te maken!”

De rest van het programma is weliswaar zonder rockband, maar zeker minder stevig en bovendien zeer afwisselend. Zo brengt het orkest een hommage aan de legendarische rockband Queen met hun uitvoering van Innuendo, opnieuw een mix van rock met klassieke muziek. Daarnaast kun je genieten van de filmmuziek van Cinema Paradiso, een prachtig nummer dat de emoties en de nostalgische sfeer van de film perfect weet te vangen. Maar ook het echte klassiek komt voorbij: Puccinis’s Turandot, een van de meest geliefde opera’s ter wereld. Het laatste stuk van het programma is El Camino Real van Alfred Reed. Dit stuk is geïnspireerd op de Spaanse missieroute in Californië en belichaamt de rijke cultuur van deze regio. Het is een prachtig stuk dat je meeneemt op een muzikale reis door het koloniale verleden van West-Amerika.

Het concert begint om 20.00 uur en vindt plaats in het Beneluxtheater (Den Durpsherd). De toegang is 10 euro en kaarten zijn te koop via www.beneluxtheater.nl/concerto. Wees er snel bij, want het belooft een geweldige avond te worden. Graag tot ziens op 1 april in het Beneluxtheater in Berlicum!