Tycho van Dorsselaer / Dtv Nieuws

Tennisverenigingen Thadia en De Beek in Sint-Michielsgestel zijn samen met de gemeente in gesprek over een mogelijke fusie. De twee verenigingen zien in de toekomst de mogelijkheid voor één Gestelse tennisvereniging.

Volgens beide verenigingen is er vooral met kijk op de toekomst aanleiding om te fuseren. Nu hebben beiden nog een betrokken groep leden en goede en voldoende faciliteiten. Echter kan in de toekomst het aantal leden onder druk komen te staan, en kan de capaciteit te beperkt worden voor de competitie. Voor de verenigingen dus nu al voldoende reden om in gesprek te gaan over een fusie.

Padel

Bovendien is padel in een korte tijd razend populair geworden. De tennisverengingen willen daarvan profiteren, maar dat vraagt om ruimte op zowel fysiek als financieel gebied. De verenigingen denken samen beter te kunnen profiteren van deze ontwikkeling dan los van elkaar.

De verenigingen zijn met elkaar in gesprek, samen met de gemeente. Wat er precies uit deze gesprekken gaat komen moet nog blijken. Toch lijkt voor nu zowel Thadia als De Beek open te staan voor één Gestelse vereniging.