Vanessa Spaanderman / Dtv Nieuws

Voor de tweede keer wordt het Jumbo NK Pool in Berlicum georganiseerd. In drie dagen worden de kwartfinales, halve finales én finales gespeeld van het NK 8-ball en het NK 9-ball.

De beste ‘poolers’ van Nederland strijden tegen elkaar in Berlicum op het NK Pool. Wie denkt dat poolen iets is voor in het café met een glas bier erbij, heeft het mis. Dit weekend komen in Berlicum poolers vanuit alle windstreken van het land om uit te maken wie de beste is. Onder andere Niels Feijen (titelverdediger in het 9-ball), Nick van den Berg (titelverdediger in het 8-ball) en Tim de Ruyter gaan spelen om de winst.

Het is de tweede keer dat het NK Pool in Berlicum wordt gehouden. In het dorp is van oudsher een prominente biljarttraditie, vertelt organisator Harry Matthijssen, die er ook geboren is: ”We zijn hier elf jaar geleden neergestreken is omdat dit een geweldige locatie is. Waarom zouden we het in Amsterdam doen?” Krijn Schuurman, van de KNBB vult dat aan: “De sport is de laatste jaren wel aan een opmars bezig. Dat zien we ook terug in Brabant. Hier in Berlicum hebben ze bewezen mooie evenementen neer te kunnen zetten.”

8 finalisten

Tim de Ruyter is een van de 8 finalisten die meedoet aan het Jumbo NK Pool in het Beneluxtheater. Vanaf vrijdag strijden zij om de Nederlandse titel. De Ruyter gaat wel voor de winst: “Dat gaan we nog zien, dat weet ik niet. Maar ik hoop het. Ik heb me goed voorbereid dus als het hem niet wordt, dan moet dat zo zijn.”

Het NK duurt nog tot en met zondag 14 januari en wordt live uitgezonden op RTL 7.