Deze week bracht Sinterklaas een extra bezoekje aan ouders van 135 kinderen in de leeftijd tot en met 12 jaar uit de gemeente Sint-Michielsgestel. Hij had een fijne verrassing voor de gezinnen die het niet breed hebben, voor een gezellige viering van Sinterklaas.
Vrijwilligers van Vincentiusvereniging Sint-Michielsgestel boden namens Sinterklaas een goed gevulde envelop aan, met pasjes om zelf speelgoed voor hun kinderen te kopen.
Ieder kind kreeg een envelop met een speelgoedbon van €40 en een VVV-cadeaubon van €10.
En nog wat lekker snoepgoed erbij. Daarbij werden ze ook uitgenodigd bij de kortgeleden doorgestarte Speelgoedbank in Sint Michielsgestel gratis speelgoed uit te komen zoeken. De ouders waren blij verrast: ‘Kei fijn’ riep iemand uit.

Deze actie is mogelijk gemaakt – in goede samenwerking met de Gemeente Sint-Michielsgestel – door gulle gevers zoals de Gemeente, L & L stucadoorsbedrijf en vele andere bedrijven en particulieren. De Lions afdeling Berlicum en Sint-Michielsgestel maakte de VVV-bon mogelijk.
Vincentiusvereniging Sint-Michielsgestel, biedt directe en persoonlijke hulp aan gezinnen en alleenstaanden die in armoede leven of daarin dreigen terecht te komen. Vincentius verzorgt o.a. de wekelijkse uitdeling van levensmiddelen van de Voedselbank aan 50 gezinnen in de gemeente Sint-Michielsgestel.