Tycho van Dorsselaer / Dtv nieuws

In de raadsvergadering van de gemeente Sint-Michielsgestel is een nieuwe kinderburgemeester benoemd. De elfjarige Isis Voetman uit Den Dungen werd door burgemeester Han Looijen donderdagavond de kinderambtsketen omgedaan.

De nieuwe kinderburgemeester wil zich inzetten voor verschillende onderwerpen in de gemeente. “Ik wil me inzetten voor sport, natuur en eigenlijk alle mensen in heel de gemeente.”

Verlichte fietspaden

Isis heeft daarnaast ook specifieke doelen die ze wil volbrengen. “De fietspaden van Den Dungen naar Den Bosch hebben geen lantarenpalen. Ik moet daar samen met veel andere kinderen volgend jaar fietsen, en dan vind ik het fijn dat de ouders weten dat de kinderen veilig op school aankomen, vooral in de wintermaanden. Het zou fijn zijn om daar lichtpalen neer te zetten zodat iedereen de weg kan zien en niet de sloot in rijdt.”

Isis neemt het stokje over van Tije Tel, die het afgelopen schooljaar de kinderburgemeester was. Tije hield een afscheidsspeech en gaf wethouders en begeleiders een cadeautje; hij kreeg een daverend applaus van de gemeenteraad.