Frank Spijkers / Dtv Nieuws

Zeven mensen die in oktober een automobilist uit het water haalden in Sint-Michielsgestel hebben daarvoor een onderscheiding gekregen. Ze ontvingen de zilveren medaille van de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen (KMRD).

Op 12 oktober vorig jaar reed een auto de gracht in bij het hoofdgebouw van Kentalis omdat de bestuurder onwel was geworden. Zeven mensen die het zagen gebeuren, gingen het water in en hielden samen de auto boven water. Toen de auto toch begon te zinken, slaagden ze erin om de bestuurder uit zijn voertuig te halen. Door de reddingsactie heeft de automobilist het ongeluk overleefd.

De onderscheidingen werden uitgereikt door burgemeester Erik Ronnes en Joost Bierens van de KMRD. Femke Vos, Evi Hannink, Sander van Beek, Timothy Ochel, Gijs Damen, Peter Mosink en Frans van Rooij kregen een medaille en een getuigschrift. Volgens Joost Bierens van de KMRD kan hij zich niet herinneren dat er ooit in één keer zeven medailles werden uitgereikt voor een reddingsactie.