Zelf in de gelukkige omstandigheid gezond te zijn, loop ik dit jaar weer mee met de Nijmeegse vierdaagse (50km). Deze keer wil ik mijn Vierdaagse loop koppelen aan een sponsorloop voor de Stichting Alzheimer; een ziekte die ik in mijn directe omgeving steeds vaker zie.

We zijn tegenwoordig meer en meer in de gelukkige omstandigheid dat we steeds langer kunnen genieten van ouder worden in deze wereld. Echter komen we ook steeds meer, in onze directe omgeving tegen, dat dit niet altijd met de gezondheid is die we voor ogen hebben. Zo zie ik wat Alzheimer voor een sluipende impact heeft op familieleden en bekenden die het treft en wat dit doet met mij (en anderen in de directe omgeving). Jij kent vast ook iemand in jouw directe omgeving.
Ondanks al veel onderzoek is er nog veel meer inspanning nodig om dit verder beter de oorzaak te doorgronden en te zien hoe we dit kunnen behandelen.

Zou het daarom niet mooi zijn om hier iets in deze ziekte in de positieve zin te kunnen veranderen? Niet iedereen van ons is in staat om dit onderzoek uit te voeren. Wel kunnen we iets doen door een (kleine) bijdrage doen om verder onderzoek te ondersteunen.

Kei bedankt dat je de tijd genomen hebt dit te lezen. Mocht je dit ook een warm hart toedragen en heb je de mogelijkheid, dan is elke sponsering welkom.

https://www.devierdaagsesponsorloop.nl/fundraisers/marc-pladet/donate

Marc Pladet