Vanessa Spaanderman/ Dtv Nieuws

Ons Plekske uit Vinkel heeft maandag een speciaal sportevenement genaamd Samen Scoren georganiseerd voor jongeren met een beperking én ouderen. Tijdens deze dag konden deelnemers samen tennissen of padellen bij Lawn Tennis Vereniging in Berlicum.

Het initiatief is bedacht door Luuk Broos van dagbesteding Ons Plekske uit Vinkel. Broos wil mensen met deze actie laten inzien dat er altijd een mogelijkheid is om te sporten.  “Ik vroeg aan de deelnemers wie er de afgelopen twee jaar had gesport. Maar drie mensen staken hun hand op. Om dan nu ruim 80 deelnemers te zien padellen maakt me echt enorm trots”, aldus Broos. Samen Scoren is niet alleen bedoeld voor de jongeren. Ook ouderen uit verschillende verzorgingstehuizen in de buurt doen mee. Zo was de oudste deelneemster 96 jaar. “Ik moet wel oppassen voor ze. Die ouderen kunnen nog best hard slaan. Ze slaan me haast van de baan af”, grapt Broos.

Ook Jan van Schijndel van Lawn Tennis Vereniging vindt het fijn om al die mensen in actie te zien. “Wij vinden het belangrijk dat er maatschappelijk verantwoord wordt gesport. Dit is een heel mooie uiting hiervan. Het is mooi om mensen een kans te geven om te sporten”, vertelt van Schijndel.