Meggie van der Heijden & Noah Paesch Dtv Nieuws

Een grote houten plantenbak met daarop een QR-code, voor de Meander in Sint-Michielsgestel, moet zorgen voor meer bewustwording voor het versterken van de biodiversiteit. Jelle van Os mocht vrijdagmiddag voor de tweede keer zijn plantenpiramide plaatsen.

“Ik ben op dit idee gekomen tijdens mijn studie Miliekunde,” vertelt de trotse ondernemer. “We werden tijdens het vak Ondernemen aangemoedigd om zelf een onderneming te starten. Ik kwam eigenlijk meteen hiermee.” De plantenpiramide semi-zelfvoorzienend. “Als het echt heel droog is, moet er wel iemand van de groenvoorziening bij sproeien,” legt Van Os uit. “De watertank, die onderin zit, raakt natuurlijk wel leeg op een gegeven moment.”

Wethouder Sam Goossens zag de piramide voorbij komen op LinkedIn. De gemeente Boxtel, waar Sint-Michielsgestel nauw mee samenwerkt, heeft er namelijk sinds vorige maand ook eentje staan. “Toen hebben we contact gezocht met Jelle. Het duurde gelukkig niet lang voordat de piramide ook hier gebouwd kon worden.”

Goossens verwacht dat de QR-code, die op de plantenbak staat, vaak gescand zal gaan worden. “Het helpt natuurlijk dat het een mooi gezicht is zo, die piramide. Voorbijgangers zullen daarom vast snel geneigd zijn het te bekijken en vervolgens de QR-code te scannen.” De geïnteresseerde voorbijgangers komen dan uit op een website, waarop ze meer informatie over biodiversiteit kunnen vinden. “We hopen zo inwoners te stimuleren om ook eens naar hun eigen tuin te kijken en wat ze er aan kunnen doen om die biodiverser te maken,” aldus de wethouder.

In juli worden er ook plantenpiramides geplaatst in Berlicum en Den Dungen.