Thijs Janssen / Dtv Nieuws

De uit Den Dungen afkomstige Peter van Dijk is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Dit vanwege zijn jarenlange inzet voor Basketbal Vereniging Schijndel.

De onderscheiding werd hem uitgereikt door burgemeester Han Looijen (VVD) tijdens de algemene ledenvergadering van de sportclub. Sinds Van Dijk begon bij de vereniging heeft hij een groot aantal taken op zich genomen om er voor te zorgen dat de club overeind bleef.

Zo was hij bestuurslid, vicevoorzitter en voorzitter van de Technische Commissie. Hij trainde jeugd-, heren- en damesteams en verzorgde de trainersschema’s en zaalschema’s en zat hij achter de organisatie van scheidsrechters. Daarnaast was hij medeverantwoordelijk voor het verzorgen van interne opleidingen voor scheidsrechters, het regelen, instrueren en faciliteren van de tafelbezetting bij thuiswedstrijden en externe activiteiten als bondsscheidsrechter.

Tegenwoordig is hij actief als secretaris, wedstrijdsecretaris en voor het clubblad Press waar hij ook de initiatiefnemer van was.