DEN DUNGEN – Na het succes van vorig jaar organiseert Grand Prix amazone Daniëlle van Nispen dit jaar opnieuw een wedstrijd voor KWF. Het thema blijft hetzelfde: Zorgeloos op wedstrijd. De locatie is dit jaar Rijvereniging Sint Jacobus in Den Dungen. Op zowel zaterdag als zondag vinden wedstrijden en clinics plaats. Het volledige inschrijfgeld van de deelnemers aan de wedstrijden en clinics komt ten goede aan KWF.

“De eerste editie van vorig jaar is goed ontvangen. Natuurlijk waren er dingen voor verbetering vatbaar en daar hebben we dan ook van geleerd. Daarom hebben we dit jaar op zowel zaterdag als zondag wedstrijden”, vertelt Van Nispen.

Via de website van KNHS kunnen wedstrijdruiters (pony en paarden) zich inschrijven. Op zaterdag zijn de wedstrijden B tot en met M1. Op zondag starten de ruiters in de klassen M2 tot en met ZZ-Licht. Ook dit jaar zijn er mooie prijzen te winnen van o.a. Horka en Anky Education Center. Op zondag is er een overkamping door alle winnaars van de verschillende rubrieken. De hoofdprijs: een paar op maat gemaakte rijlaarzen van Derby!

Het programma van de clinics is nog in ontwikkeling. Saskia Heijkants zal wederom een clinic Houding & Zit verzorgen. Ook Klaske van der Horst is dit jaar weer aanwezig. Daarnaast zijn er clinics vanuit de opleiding HM Hippische Professionals. Docenten en studenten van deze opleiding gaan in de clinic aan de slag met ruiters met een hulpvraag. Dat kan van alles zijn: problemen met opstappen, zenuwen of rijtechnische problemen. Wil je deelnemen aan één van de clinics? Neem dan contact op met Daniëlle van Nispen via 06 – 22 22 57 80 of info@grandeurruitersport.nl.

Het hele weekend kan er geboden worden op items in de veiling, zoals dressuurlessen van Grand Prix amazones Katja Tucker-Gevers en Jonna Schelstraete, een coaching sessie door Daniëlle van Nispen en diverse spullen.

Het inschrijfgeld voor de clinics en de wedstrijden komen volledig ten goede aan KWF. Net zoals de opbrengsten van de veiling. Publiek is natuurlijk van harte welkom. Toegang is gratis maar we hopen dat iedereen een vrijwillige donatie doet. Kun je er niet bij zijn, maar wil je wel doneren? Ga dan naar de actiepagina van op de site van het KWF: https://acties.kwf.nl/fundraisers/daniellenispen/zorgeloos-op-wedstrijd

Bron: Weekblad De Brug