Wesley van Bree / Dtv Nieuws

De NVWA heeft alle veertien winkels van Bakkerij Van Keulen per direct gesloten. Volgens een woordvoerder is er sprake van ernstige overtredingen van de hygiënevoorschriften, die een acuut gevaar vormen voor de volksgezondheid. De bakker heeft vestigingen in onder meer Den Bosch, Rosmalen en Berlicum.

Het hele bedrijf is stilgelegd en mag pas weer open als het bedrijf alles op orde heeft gebracht en de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit opnieuw een controle heeft uitgevoerd. Over wat de overtredingen precies inhouden, mag de woordvoerder niets zeggen. “Maar we sluiten een bedrijf niet om een paar muizen, zeg maar. Het is wel ernstiger dan dat.”

De constateringen zijn volgens de NVWA gedaan in de centrale bakkerij van het bedrijf. Volgens een medewerker van de bakkerij zijn alle winkels in Den Bosch morgen dan ook weer open. De NVWA zegt daarover: “Of dat zo snel kan, ligt aan hoe snel het bedrijf alles geregeld krijgt. Er moet veel gebeuren, de hele bakkerij moet leeg en alles moet worden schoongemaakt.”