SCG’18 is er afgelopen zondag in geslaagd om de thuiswedstrijd tegen ZIGO uit Tilburg winnend af te sluiten. Gemakkelijk ging dat niet, maar nuttig was het zeker wel.

In het eerste halfuur was ZIGO de betere ploeg en werd het SCG erg moeilijk gemaakt. Dat resulteerde in de 23e minuut in een voorsprong voor de Tilburgse ploeg. Een kwartier na dit doelpunt kon een speler van ZIGO zichzelf niet beheersen en hij sloeg een speler van SCG tegen het achterhoofd. Dat deed hij onder de ogen van de scheidsrechter en die besloot de ZIGO-speler met een directe rode kaart van het veld te sturen.

Dat gaf trainer John Meijs en zijn staf tijdens de rust de gelegenheid om voor SCG een ander strijdplan te bedenken. Dat leverde in de 57e minuut de gelijkmaker van Arthur Bot op. SCG nam nu het initiatief over en In de 64e minuut scoorde SCG opnieuw. Dit keer was het Armand Gadzjiev die het net wist te vinden en zo stond SCG met 2-1 voor. Omdat ZIGO met 10 man speelde kon het nauwelijks nog tot goede aanvallen komen. Zij hanteerden steeds vaker de lange bal, maar tot echt gevaar kwamen zij niet meer. SCG had nog wel enkele mogelijkheden om de score uit te bouwen, maar men was ook wel voorzichtig om de voorsprong niet meer te verliezen. Dat lukte tot het eindsignaal en zo konden drie kostbare punten worden bijgeschreven.

Komende zondag gaat SCG’18 op bezoek bij koploper Zwaluw VFC in Vught, dat, tot op heden, alle wedstrijden wist te winnen. Aan SCG de taak om daarin verandering te brengen, al zal dat zeker geen gemakkelijke opgave worden.