Natuurgroep Gestel onderzoekt deze en andere vragen aan de hand van een inleiding door Ger van den Oetelaar (ARK Rewilding Nederland) op woensdag 11 oktober vanaf 20:00 uur in de Meander (raadszaal) te Sint-Michielsgestel. De werkgroep Landschap organiseert deze avond uitdrukkelijk ook om te luisteren naar de opvattingen van anderen.

Na de informatie en het debat op 11 oktober volgt op zaterdag 14 oktober vanaf 09:00 uur een wandelexcursie o.l.v. Ger van den Oetelaar, om met eigen ogen te zien wat “nieuwe natuur” inhoudt.

Nieuwe natuur verbindt versnipperde natuurgebieden, maar het is ook controversieel. Moeten bomen of vruchtbare landbouwgronden wijken voor nieuwe natuur? Is (nieuwe) natuur belangrijker dan zonnepanelen? Moet (nieuwe) natuur toegankelijk zijn voor het publiek? Het is een evenwichtsoefening.

Ook is de relatie aan de orde tussen natuurontwikkeling en de gemeentelijke groene ambitie (“Gestel Groene Gemeente”). Welke rol is hier weggelegd voor de gemeente? En voor ondernemers, inwoners?

Bij deze jubileum-activiteiten (30 jaar Natuurgroep Gestel) zijn alle geïnteresseerden welkom, leden en niet-leden.

Woensdag 11 oktober 20:00-22:00 uur (Meander) – Nieuwe Natuur, informatie en debat, met Ger van den Oetelaar

Zaterdag 14 oktober vertrek 09:00 uur bij café Het Groene Woud, Kasterensestraat 23, Liempde – Nieuwe Natuur, wandelexcursie, duur 2 uur