Tycho van Dorsselaar / Dtv nieuws

De gemeente Sint-Michielsgestel is hard bezig om de verkeersveiligheid te verbeteren. Veel inwoners en verkeersgroepen hebben zich de laatste jaren uitgesproken over de verkeersveiligheid en de bereikbaarheid binnen de gemeente. Sint-Michielsgestel gaat beginnen met een onderzoek om deze problemen in kaart te brengen en uiteindelijk een plan te maken.

Of het nou een gevaarlijk kruispunt is, of een weg met slechte toegang voor fietsers, de gemeente wil het aanpakken. Wat de problemen precies zijn, moet duidelijk worden door een inventarisatie. Ze willen hierbij niet alleen zelf conclusies trekken, maar ook in gesprek gaan met de inwoners en verkeersgroepen in de gemeente. Ze willen weten wat de knelpunten zijn en deze oplossen.

Daarmee is het plan nog niet af, de inventarisatie is slechts de eerste stap. Het vijfdelig stappenplan moet uiteindelijk duidelijk maken wat er moet gebeuren, maar ook hoe de gemeente dat gaat doen en hoeveel geld dat gaat kosten

Kostenplaatje

De gemeente weet nog niet hoeveel het project gaat kosten, dat zal blijken uit het onderzoek. Toch zijn de meesten in de gemeenteraad het erover eens dat dit project goed moet worden aangepakt, en dat daar een flink budget mee gepaard gaat.

Het mobiliteitsplan is volgens de gemeente het begin van een goed begaanbaar Sint-Michielsgestel. Als het onderzoek volgens plan verloopt, wordt rond de zomer volgend jaar het mobiliteitsplan voorgelegd aan de gemeenteraad. Daarna kan de gemeente beginnen aan het uitvoeren van het plan.