Ter afsluiting van het jubileumjaar organiseert Natuurgroep Gestel op woensdag 13 december 2023 een lezing over biodiversiteit. Wat is er ter versterking daarvan al gedaan? Welke maatregelen nemen natuurorganisaties, wat kunnen wij als burgers bijdragen?

Frans Kapteijns, misschien wel de bekendste boswachter van Brabant, neemt ons mee naar het Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen. Dit ruim 3.500 hectare grote nationaal park bevat een van de grootste stuifzanden van Europa. Rond het open zand zijn in de 19e eeuw uitgestrekte bossen aangeplant die – in tegenstelling tot de zandvlakte – op enkele plekken nat zijn. De Brand is een van de laatste resten Brabants broeklandschap, met vochtige graslanden en moeras. Ook vallen een bomenrijk landgoed en een open landbouwgebied onder het nationaal park. Frans Kapteijns kent het gebied als geen ander en zal in zijn presentatie ingaan op het stuifzandherstelproject en het beheer.

Na een korte pauze zullen we aandacht besteden aan kansen en bedreigingen voor het landschap in en rond onze gemeente. De discussie daaromtrent zal geleid worden door Frans-Joseph Sinjorgo. Tot besluit is er een informele afsluiting van jubileumjaar onder het genot van een drankje.

Deze activiteit vindt plaats in gemeenschapshuis Meander (avond-ingang aan de achterzijde), Meanderplein 1, 5271GC Sint-Michielsgestel, aanvang 20:00 uur.
Aanmelden is niet nodig en ook niet leden zijn van harte welkom; toegang is gratis. Voor meer informatie: Michel van de Langenberg, tel 0622432941 of michel.langenberg@home.