Een bijzonder uitstapje. Zo kan het lunchconcert dat Hanneke Rouw op cello en Eke Simons op piano verzorgen het beste omschreven worden. Het smaakvolle event vindt plaats op zondag 12 maart om 11.30 uur in het Beneluxtheater. Een sfeervolle belevenis van twee muzikale toppers die hun talenten samenvoegen in een live concert waarbij de smaakpapillen, ogen en oren van bezoekers optimaal gaan genieten.

Vanaf het moment dat de 8-jarige Hanneke Rouw begon met cello spelen, verloor ze haar hart aan het instrument. In verloop van jaren ontwikkelde zij zich tot een begenadigd muzikante. Op 16-jarige leeftijd was zij solist in het Jeugd Strijk Orkest Constantijn (nu het Britten) en kreeg een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours. Ze deed de vooropleiding van het Conservatorium in Zwolle en studeerde aan de Luca School of Arts in Leuven.

Als we het hebben over Eke Simons heeft ook zij een cv dat klinkt als een klok. De pianiste voltooide haar master solo piano cum laude aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en specialiseerde zich aansluitend aan het Brusselse Koninklijke Conservatorium in liedbegeleiding. Eke treedt op als soliste en kamermusicus in Europa. Ze verzorgde solorecitals in Nederland en tijdens een jaarlijkse toer in Zweden. Ook als kamermusicus was ze te horen en zien in binnen en buitenland. Haar concerten worden regelmatig uitgezonden op radio en televisie. Eke treedt vaker op met grotere ensembles en collega beroepsmuzikanten. Laatstgenoemde is ook het geval op zondag 12 maart. Beide dames hebben de muzikale handen in een geslagen om bezoekers te gaan verrassen met een zeer muzikaal en smaakvol concert. In alle facetten. Niet alleen voor het gehoor, maar het lunchconcert verzorgt in deze ook de inwendige mens. Kaartjes á € 10,- p.p. zijn te reserveren via www.beneluxtheater.nl en inclusief kopje koffie/thee en twee broodjes.