Roy van Busken / Dtv Nieuws

Alle vrijkomende sociale huurwoningen in de regio Noordoost-Brabant zijn met ingang van april 2024 te vinden op één website. Met het nieuwe online platform thuispoort.nl moet het zoeken naar een woning makkelijker worden. Zo hoeven belangstellenden zich niet op verschillende websites in te schrijven

“Daarmee lossen we de spanning op de woningmarkt niet op. Het maakt het zoeken naar een woning die past bij je woonwensen wél eenvoudiger en klantvriendelijker”, zegt Jan van Vucht van Area.

Acht woningcorporaties werken mee aan de nieuwe website: BrabantWonen, Zayaz, Mooiland, JOOST, Woonveste, Charlotte van Beuningen, Area en Woonmeij. Een account op de website aanmaken is gratis. Voor mensen die al bij een van de acht deelnemende corporaties staan ingeschreven, verandert er voorlopig niets. Zij worden volgend jaar verder geïnformeerd. Op de website is nu alvast een introductietekst geplaatst.

De partijen proberen daarnaast gezamenlijk, transparant beleid te ontwikkelen. Ook het aanbod in Gennep (Limburg) is straks op de website van Thuispoort te vinden.