In de gemeente Sint-Michielsgestel mogen zeven inwoners zich sinds vandaag Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Burgemeester Han Looijen haalde de vijf mannen en twee vrouwen thuis op en met de bus reden zij naar de Meander voor de uitreiking.

Bert van der Aa uit Den Dungen

Hij was van 1967 tot 2015 mantelzorger van zijn verstandelijk beperkte broer én van 1967 tot 1980 van zijn vader. Van der Aa is ruim 35 jaar lid van het parochieel koor. Hier bezoekt hij de repetities en is ieder weekend aanwezig bij de diensten. Ook is hij 25 jaar actief voor het Dungens Heem.

Leo Blokx uit Berlicum

Al decennialang is hij actief als vrijwilliger voor dierenparkje ’t Kwetterbeekje. Hier verzorgt hij dagelijks meerdere keren de dieren. Ook onderhoudt hij het contact met de dierenarts en werkt samen met dierenparkjes in de buurt.

Jos Geerts uit Gemonde

Sinds 1990 is hij bestuurslid van Muziekvereniging Lambertus en sinds 2010 voorzitter. Ook is hij bestuurslid van Stichting Leefbaarheid Gemonde sinds 2014. Daar zorgde hij voor het nieuwe dorpshuis. Hij zet zich daarnaast nog in voor allerlei andere initiatieven waaronder de jaarlijkse zwerfvuilactie.

Jan van Giersbergen uit Sint-Michielsgestel

Van Giersbergen is sinds 2006 vrijwilliger bij Reinier van Arkel, wat nu Welzijn de Meierij heet. Hij begeleidt daar psychisch kwetsbare mensen en verzorgt daar activiteiten. Als misdienaar is hij wekelijks in Ontmoetingshuis De Beemden te zien. En hij is al tien jaar bestuurslid binnen de organisatie van de Wandelvierdaagse in Sint-Michielsgestel. Ook zet hij zich in voor de Zonnebloem.

Marie-José van den Heuvel-van Bers

Zij zet zich sinds 1993 in voor Basketbalvereniging Den Dungk. Ze was klassenouder en penningmeester binnen de ouderraad van de basisscholen van haar kinderen. Van 2006 tot 2018 zette zij zich in voor de parochie Heilige Jacobus de Meerdere in Den Dungen. Daar heeft zij bijvoorbeeld de kleuterkerk opgezet. Ook is ze bestuurslid van Jeugdcarnaval Scratch.

Hans de Laat uit Berlicum

Hij zet zich sinds 1979 in voor stichting Dun Blaouwun Beer. Hij is medeverantwoordelijk voor het openbare carnaval in Berlicum en Middelrode. Hij werkt mee in veel commissies en was een tijdje voorzitter. Naast het carnaval was hij ook een tijdje onderdeel van de Evenementencommissie Berlicum-Middelrode en de Plaatselijke Politie Alliantie.

Ada Minkels uit Maaskantje

Sinds 1980 is zij lid van EHBO-vereniging Sint Michaël en in 2017 werd zij voorzitter. Minkels geeft praktijklessen bij bedrijven. Ook is zij koster in het verzorgingstehuis in Den Dungen. 14 jaar was ze mantelzorger voor haar ouders. Daarnaast verzorgt Minkels al een aantal jaren samen met haar man maaltijden bij haar thuis. Deze dienst is bedoeld voor alleenstaanden, eenzamen en/of personen met een kleine beurs