Kunstschilders uit Schijndel, Sint-Michielgestel, Den Dungen, Berlicum en Gemonde worden uitgedaagd om een kunstwerk te maken rond het thema ‘In en rond onze dorpen’. De werken worden tentoongesteld tijdens het Pinksterweekend in de protestantse kerk en de naastgelegen tuinkamer in Sint-Michielsgestel.

De protestantse gemeenschap is trots op haar monumentale kerkje en wil dat graag aan iedereen laten zien. In het pinksterweekend van 26 tot en met 29 mei dit jaar is daarvoor een bijzondere gelegenheid. Het organisatiecomité van de jaarlijkse expositie daagt kunstschilders uit Schijndel, Sint-Michielgestel, Den Dungen, Berlicum en Gemonde uit om een kunstwerk te maken rond het thema ‘In en rond onze dorpen’. Daarvoor vragen zij de kunstenaars, speciaal voor deze gelegenheid, een typerend schilderij te maken rond dit thema. De bedoeling is dat de bezoekers getrakteerd worden op een echte ‘O JA- belevenis’.

De Pinksterexpositie wordt dit jaar al voor de derde keer gehouden in het kerkje en in de aangrenzende tuinkamer aan de Schijndelseweg 1 in Sint-Michielsgestel. Het begint al een heuse traditie te worden. Van het organisatiecomité, bestaande uit Ina Bakker, Doreen Admiraal en Nico Ketting, leverden beide dames in voorgaande jaren zelf ook werkstukken aan. Of ze dat dit jaar ook zullen doen laten zij nog even in het midden.

Het thema biedt vele mogelijkheden, aldus de organisatoren. Zij sommen op “een karakteristiek dorpsgezicht, een mooi gebouw, een bekend persoon, een prachtig stukje natuur … Kortom, laat je creativiteit de vrije loop”, voegen ze er aan toe. “Plaats je kunstwerk in het decor van Schijndel of de gemeente Sint-Michielsgestel. Den Dungen, Gemonde en Berlicum doen natuurlijk ook mee”.
Aanmelden kan vóór 1 mei kan bij Ina Bakker: inabakker6@ziggo.nl. Meer informatie en de voorwaarden voor deelname zijn te vinden op: www.pgsintmichielsgestel.nl/expositie
De expositie ‘In en rond de dorpen’ is gratis te bezoeken van vrijdagmiddag 26 mei tot en met maandag 29 mei tussen 13.00 en 18.00 uur.

Schilderij gemaakt door Godelieve v. Eerd