BERLICUM – “Er is dit jaar toch weer koffie in de tuinen?” Deze hoopvolle vraag kregen de medewerkers van de Dorpstafel heel vaak te horen in de aanloop naar deze zomer. Samen met De Volkstuinen organiseert de Dorpstafel Berlicum/Middelrode al enkele jaren dit evenement. Het is ieder jaar een groot succes.

Iedereen is welkom aan de Westakkers op maandagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur. De start is op 3 juli en de laatste bijeenkomst zal op 28 augustus zijn. Mensen die niet op vakantie gaan en hun familieleden vaak wel uitzwaaien, kunnen genieten van een kopje koffie met anderen in een prachtige natuur. Leden van clubs treffen elkaar, maar ook passanten en natuurliefhebbers kunnen aanschuiven.

U kunt langs vele tuinen wandelen, genieten van bloeiende planten en ervaringen uitwisselen met de tuiniers. Er zijn eveneens rondleidingen. Naast een babbeltje zijn koffie en thee gratis. Buurtgenoten kwamen vorige jaren met bladen lekkers aan en enkele bezoekers brachten eigen baksels mee. Als het zonnetje scheen, was het een groot feest. Gezellig op maandagmorgen zo de week starten. Sponsoren uit onze dorpen maken deze ontmoetingen mogelijk. Het terrein is toegankelijk voor rollators en rolstoelen.

De tafel met het Rood geruite kleed uit d’n Durpsherd verhuist op maandag naar de Volkstuinen in die maanden. Hier kunt u met uw vragen terecht. Hulp nodig in de tuin of bij het klussen? De Dorpstafel zorgt voor een match. Maar ook een helpende hand bij het invullen van formulieren op financieel gebied (belasting, administratie) kan geregeld worden. Het leren omgaan met tablet of smartphone? Bij de Dorpstafel zijn op dit gebied deskundigen die u op weg helpen. Dit alles is gratis.

Op de woensdagen zitten de medewerkers ’s morgens weer klaar in d’n Durpsherd. Een luisterend oor voor zomaar een praatje is er altijd. Maar voor een mooie omgeving moet u zorgen er op maandag te zijn.

Bron: Weekblad De Brug