Noah Paesch / Dtv Nieuws

Het voormalige hoofdgebouw van Koninklijke Kentalis aan de Theerestraat in Sint-Michielsgestel is verkocht aan BPD Bouwfonds. In het pand worden woningen gerealiseerd.

‘’Het voormalig hoofdgebouw is een prominent onderdeel van de geschiedenis van Kentalis’’, stelt de voorzitter van de Raad van Bestuur Oscar Dekker. Het instituut biedt ruimte mensen die doof, doofblind en/of meerdere beperkingen met betrekking tot communiceren.

De nieuwe eigenaar

‘’Ook in de toekomst zullen Kentalis en het gebouw nauw met elkaar verbonden blijven’’, stelt Dekker. Het gebouw waar het doveninstituut nu huisvest ligt namelijk aan het aangrenzende terrein. Frans van den Boomen wil als ontwikkelingsmanager van BPD het pand een nieuw leven in blazen. ‘’We verduurzamen het gebouw en maken het geschikt om in te wonen en te werken, met de benodigde voorzieningen. … we willen zorgen voor een goede harmonie met onze bijzondere buren …’’ BPD is al sinds 1946 actief binnen de woningbouw. Sinds 2019 zijn zij actiever bezig met het bouwen van huurwoningen.

Het is nog niet duidelijk wanneer de woningen gerealiseerd worden.