Frank Spijkers / Dtv Nieuws

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch behoudt ook de komende vijf jaar de topklinische status. Dat betekent dat er hoogwaardige medische zorg geboden wordt en dat het ziekenhuis voorop loopt op het gebied van patiëntgerichtheid, innovatie, opleiding en wetenschappelijk onderzoek.

Het JBZ is onlangs beoordeeld door het bestuur van de Samenwerkende Topklinische Ziekenhuizen (STZ) en dat viel erg positief uit.

Tot tevredenheid van Relinde Weil, de voorzitter van de Raad van Bestuur van het JBZ: “Ik ben ontzettend trots op onze JBZ’ers. De toewijding die zij hebben voor onze patiënten wordt met deze erkenning beloond. De uitdagingen in de zorg vragen van ons een toekomstgerichte ambitie, vanuit een basis die op orde is. We besteden veel aandacht aan de ontwikkeling en het werkplezier van onze professionals, zodat zij werk hebben dat bij ze past. Daarnaast werken we continu aan het verbeteren van de kwaliteit van passende zorg en het gezondheidswelzijn van mensen in onze regio. Dat blijven we onverminderd doen, samen met onze zorg- en welzijnspartners in de regio.”

Parel

De beoordelingscommissie had veel lof voor de inzet van het personeel en ook voor het gevoel van trots en de hechte sfeer. Ook is er volgens de commissie een goed evenwicht in de expertisecentra van het JBZ. Het gaat dan om de balans tussen wetenschap, opleiding, innovatie en topklinische zorg. Het feit dat er op bestuurlijk niveau ook jonge professionals actief zijn, wordt als heel positief gezien. Het thuismonitoringssyteem van het JBZ wordt zelfs een ‘parel’ genoemd, en een voorbeeld voor andere ziekenhuizen.