Dit jaar is het dubbel feest tijdens de intocht in Sint Michielsgestel. Want Sinterklaas en de roetveegpieten lopen éérst een optocht én sluiten deze daarna af met een Sint en Pietenfeest in manege de Aula. De optocht start om 14.00 uur vanaf de pietenwerkkamer aan het Petrus Dondersplein en eindigt om 14.45 uur bij manege de Aula.

Het boek van Sinterklaas over Sint Michielsgestel is vol. De hoofdpiet heeft al snel de oplossing: “Dan kopen we toch een nieuw boek voor Sinterklaas!” Zo gezegd, zo gedaan, maar wat zien de pieten tot hen schrik? Het nieuwe boek is nog helemaal leeg! Dus aan alle kinderen uit Sint Michielsgestel: kleur de kleurplaat, of maak een eigen tekening of knutselwerk voor Sint zijn nieuwe boek. Lever deze in vanaf maandag 20 november bij de pietenwerkkamer (het oude gemeentehuis) aan het Petrus Dondersplein.

Optocht én Sint en Pietenfeest
Op zondag 26 november starten Sinterklaas en de roetveegpieten de optocht vanaf het Petrus Dondersplein. Met dans en muziek gaan zij via de Spijt en een kort stukje over de Schijndelseweg naar manege De Aula. Vanaf 14.45 uur is iedereen daar welkom voor een leuk feestje. Natuurlijk komt ook glutenvrij piet mee.

De intocht wordt zoals ieder jaar georganiseerd door vrijwilligers van Gestel Events. Daarbij krijgt zij hulp van OK Toneel, manege De Aula, dansvereniging Ravenschot en de Gestelse Brandweer. Meer over de intocht, de route en de kleurplaat, vind je op de socials van Gestel Events of op gestelevents.nl.