INT-MICHIELSGESTEL – De Dommelcross is niet meer weg te denken op de hardloopkalender, dus ook in 2023 kunnen weer honderden sportievelingen van start. Op zondag 5 februari 2023 staat de vijfde editie gepland en dit jubileum is reden voor een feestje.

De organisatie heeft opnieuw een heerlijke en volledig onverharde route uitgezet in het bosrijke natuurgebied Zegenwerp in Sint Michielsgestel, waar jong en oud aan kunnen deelnemen, ongeacht het niveau en zowel recreatief als competitief.

Naast een recreantencrossloop (6, 9 en 12 kilometer) is er een uitdagend parcours voor junioren. Voor alle kinderen van de basisschool is er bovendien een speciale Kidsrun. Deelname aan de Kidsrun is gratis! De jongste deelnemers starten om 9.45 uur, gevolgd door de junioren. De recreanten beginnen vanaf 10.45 uur met de langere afstanden. Het volledige programma is te vinden op www.dommelcross.nl en op Facebook. Sinds 1 november is voorinschrijving via de website mogelijk. Voor de recreanten wedstrijden geldt een maximum aantal deelnemers!

Dit jaar bundelen maar liefst vier crosslopen hun krachten: Atletiekvereniging Marvel, O.S.S.-Volo, Prins Hendrik en de Dommelcross organiseren het Meierij Cross Circuit. In oktober, december, januari en februari kun je drie keer de elementen trotseren tijdens deze crosscompetitie in respectievelijk Boxtel, Den Bosch, Vught en Sint-Michielsgestel. Meer info is te vinden op eerdergenoemde website.

Bron: De Brug