JBC ’t Dupke is op vele fronten actief. Aan de ene kant topsport op nationaal en internationaal niveau maar ook voor de jeugd worden activiteiten georganiseerd. Zo worden in deze periode petanque-clinics georganiseerd in het kader van de buitenschoolse opvang van kinderen. Op een speelse manier maken kinderen kennis met de petanquesport waarbij vaardigheden als samenwerking, geduld en concentratie beproefd worden. Heel erg leuk om als vereniging kinderen daarbij te begeleiden. Een bouleshal vol met kinderen kan misschien wel het beste worden vergeleken met een kippenboerderij: een kakafonie van geluid en opwinding want ieder kind is uitgelaten en wil natuurlijk winnen.

Ook bij het Grootouder-Kleinkind toernooi dat JBC ’t Dupke op zaterdag 1 juli organiseert, staat vooral het kind centraal. Je hoeft geen lid te zijn van de club en je hoeft geen licentie te hebben. Iedereen mag meedoen als het team maar bestaat uit een grootouder en een kleinkind. De wedstrijden beginnen om 10.30 uur maar de deelnemers worden gevraagd uiterlijk 10.00 uur aanwezig zijn op de accommodatie van de club aan de Zegenwerp in Sint-Michielsgestel. Er worden 4 partijen gespeeld. Deze wedstrijden worden door loting vooraf bepaald.

Je kunt je het beste inschrijven via On Tip: www.ontip.nl Dit is de digitale toernooikalender waar alle grotere petanquetoernooien van Nederland opgenomen zijn. Voor wie dat makkelijker vindt: je kunt je ook inschrijven via mail: wedstrijdsecr@dupke-jeudeboules.nl of telefonisch bij Karen van Grinsven: 06-42781826. Inschrijven kost € 5 per persoon. De inschrijving is inmiddels geopend.