SINT-MICHIELSGESTEL – Sint-Michielsgestel krijgt vanaf volgend jaar twee centrummanagers en twee bijbehorende fondsen voor dat management. Een voor Berlicum en een in Sint-Michielsgestel en Gemonde. De fondsen worden gefinancierd met reclamebelasting en ook de gemeente springt de eerste jaren bij.

De gemeenteraad ging donderdag unaniem akkoord met het voorstel. Een enkeling vroeg zich af of het wel slim is twee verschillende fondsen op te richten, al is het maar omdat het in het algemeen moeilijk is aan vrijwilligers te komen en er nu twee clubs te bemensen zijn. Maar de hele constructie is in nauwe samenspraak met de betrokken ondernemers tot stand gekomen en zij staan erachter, zo betoogde wethouder Bert van Drunen. Volgens hem wordt er regelmatig geëvalueerd en als gaandeweg blijkt dat een andere structuur bij nader inzien beter zou zijn, dan kan daar altijd nog over gepraat worden.
Boven de twee fondsen hangt een Raad van Advies, die zowel gevraagd als op eigen initiatief advies kan geven aan beide fondsen. Een paar weken geleden liet wethouder Bert van Drunen nog weten dat hij daar graag in zou zitten. Destijds lieten een aantal partijen, met name het CDA, al weten daar niet voor te zijn. De wethouder is er in hun ogen te rechtstreeks bij betrokken. Beter zou het volgens hen zijn als er iemand namens de gemeente in die Raad zou zitten. Van Druenen had erover nagedacht en liet donderdag weten af te zien van een plekje.