GEMONDE – Na een succesvol en verrassend eerste en tweede jaar maken initiatiefnemers Josien den Otter en Linda van Nielen bekend ook dit jaar weer de Gimmese Stallekesroute te organiseren. Van 10 december tot en met 6 januari mogen Gemondenaren hun kerststal in de voortuin zetten, zodat er weer volop genoten kan worden van prachtige taferelen tijdens een wandeling of fietstocht door Gemonde.

Josien: “Na 204 kerststallen vorig jaar, mede door het succesvolle project ‘Jong Bouwt voor Oud’ was ons Gemonde goed gevuld met mooie kerststallen! Natuurlijk gaan Linda en ik er dit jaar ook weer voor!”. Ook dit jaar geeft de Gimmese Stallekesroute een plattegrond uit, digitaal via Google Maps én gedrukt verkrijgbaar bij onder andere de kiosk. Hierop zullen dezelfde routes staan als de 2021 editie.
Linda: “Na een zorgvuldige analyse hebben we goed inzichtelijk welke straten geschikt zijn voor de wandelroute. We gaan er dan ook vanuit dat oud deelnemers hun kerststal weer zetten en hopelijk ook hun buren activeren mee te doen. Woon je niet aan de route? Geen probleem. Op de digitale plattegrond vermelden we nog steeds alle aangemelde kerststallen!”

Gemonde telde vorig jaar ruim 200 kerststallen en het duo hoopt er dit jaar nog wat meer te mogen noteren. Linda: “We zijn realistisch dat niet elke ‘Jong Bouwt voor Oud’-kerststal dit jaar gezet wordt, maar we zijn ook ambitieus, dus we gaan voor 200!” Aanmelden kan via de directe link onderaan dit bericht.
Directe link om aan te melden: https://tinyurl.com/gimmese-stallekesroute Voor meer informatie en nieuws: www.facebook.com/gimmesestallekesroute

bron: De Brug