Stefan Kollee / Dtv Nieuws

De raadsfractie van CDA Sint-Michielsgestel heeft unaniem besloten zich af te splitsen van het CDA. De partij gaat voorlopig verder als Onafhankelijke Fractie SMG. De fractie voelt zich ‘niet meer thuis bij de landelijke partij’.

“Bij het landelijke CDA gaat al een aantal jaren veel energie en aandacht uit naar bestuurlijke missers, interne beslommeringen en de Haagse Bubbel. Daar herkennen wij ons niet in”, zo stelt fractievoorzitter Kirk den Otter. “Wij zijn niet over één nacht ijs gegaan.”

CDA ‘ging te weinig om de inhoud’

De partijleden Femke Klomp-Pullens (Gemonde), Harvy Schouten (Berlicum) en Anja Andres-Pronk (Den Dungen) staan unaniem achter het besluit om zich af te splitsen van het landelijke CDA. Zij gaan verder onder de voorlopige naam Onafhankelijke Fractie SMG.

“Het ging te weinig om inhoud en teveel om besturen. We hebben hierover het gesprek gezocht met zowel onze eigen afdeling als de landelijke organisatie. Het gevoel van vervreemding kon niet worden weggenomen”, aldus de fractie.

Wethouder blijft wél bij CDA

De Gestelse wethouder Lianne van der Aa en het partijbestuur blijven echter wél trouw aan het CDA. Desondanks zetten de overige fractieleden met haar de samenwerking voort. Dit op basis van het gezamenlijk opgestelde verkiezingsprogramma en het lokale coalitieakkoord. De nieuwe Onafhankelijke Fractie SMG blijft coalitiepartner met goedvinden van de PPA en GL/PvdA

De Onhankelijke Fractie SMG wil met de afsplitsing van het CDA gaan voor ‘een focus op inwoners, lokale vraagstukken en lokale kansen’.