DEN DUNGEN – Op zondag 13 november verzorgt Heemkundevereniging ‘Op die Dunghen’ een filmvertoning in de Litserborg in Den Dungen.

In 2021 was het 200 jaar geleden dat onze kerk, de Heilige Jacobus de Meerdere, opnieuw in gebruik werd genomen door de katholieken na een periode dat deze in protestantse handen was. Rien van Nuland wees ons daarop en dat vormde de aanleiding om samen met Marcel Voets te gaan brainstormen over een manier om de kerk mooi in beeld te brengen. En dat is gelukt, meer dan dat zelfs!

Het is een prachtige film geworden waarin emeritus pastor Chris van Beurden meeslepend vertelt over de bouwhistorie van onze kerk en wijst op de mooie details in ramen en beeldhouwwerken.
De film begint om 14.00 uur en duurt ruim een half uur. Na afloop kunt u de details zelf nog eens bekijken in de kerk.
De toegang is gratis voor leden. De vereniging vraagt niet-leden vragen een (vrijwillige) bijdrage van € 2,00 via het scannen van een QR-code of contant. De stoelen staan op voldoende, coronaveilige afstand.
Aanmelden is niet nodig, de zaal is geopend vanaf 13.30 uur mocht u zeker willen zijn van een plaatsje.
De heemkundevereniging heet u zondag 13 november om 14:00 van harte welkom bij de filmvoorstelling in Litserborg in Den Dungen.

Pastoor Van Beurden geeft uitleg voor de camera van Marcel Voets.

Bron: De Brug