‘She Said’ volgt twee journalisten van de New York Times, Megan Twohey en Jodi Kantor, die samen een van de belangrijkste verhalen van een generatie weten te publiceren. Het verhaal wordt mede verantwoordelijk voor de #MeToo-beweging. Een beweging die een decennialange stilte doorbreekt over seksueel misbruik in Hollywood en de Amerikaanse cultuur voorgoed zal veranderen.

De film toont de totstandkoming van een artikel in The New York Times dat in 2017 de val van een van Hollywoods invloedrijkste producenten in gang zette. Een aantal vrouwen vertelde daarin voor het eerst in het openbaar hoe Weinstein zich tijdens zakelijke afspraken seksueel aan hen had opgedrongen. Vervolgens kwam de ene na de andere verklaring naar buiten en in 2020 werd Weinstein veroordeeld tot een gevangenisstraf van 23 jaar, voor verkrachting en aanranding. Maar het stuk bleek óók de #MeToo-beweging wereldwijd een zwieper te geven – overal spraken vrouwen zich uit over al die keren dat zij in hun leven (seksuele) intimidatie en wangedrag hadden ervaren.

De film toont het lastige proces van het vinden van mensen die bereid zijn te praten en wat dit emotioneel van hen vergt. Ook andere interessante aspecten van de journalistiek komen aan bod, zoals concurrentie, geheimhouding en Harvey Weinstein die je op de hielen zit. Ze zorgen voor spanning en realisme.

 

Woensdag 19 april om 20.00 uur in het Beneluxtheater in Berlicum. Een kaartje kost € 9,50 en is via de site of aan de balie te koop (maandag-, dinsdag-, donderdag- of vrijdagochtend). Men kan daarvoor ook een mail sturen naar kaartverkoop@beneluxtheater.nl als men het niet via de website wil doen. Bij die prijs is inbegrepen dat u na afloop nog een drankje kunt gebruiken