Noah Paesch/ Dtv Nieuws

Het heeft bijna 13 jaar geduurd, maar er kan weer gebouwd worden in het buitengebied van de gemeente Sint-Michielsgestel. Het bestemmingsplan Buitengebied kon, na enige kritieken op het trage proces, rekenen op een absolute meerderheid in de raad donderdagavond.

Wethouder Lianne van der Aa gaf toe dat alles te lang heeft geduurd en verwacht dit in de toekomst anders aan te pakken. ‘’We gaan alles evalueren in november.’’ Dat de situatie in de toekomst anders wordt, is al enige tijd bekend. Vanaf 2024 geldt namelijk de Omgevingswet, die het makkelijker maakt ruimtelijke projecten te starten.

Evaluatie

Een evaluatie was voor sommige raadsleden niet genoeg. Yvonne Matthijsse (De Gestelse Coalitie) kwam daarom met een motie gesteund door Dorpsgoed en D66. Hierin wordt een klantentevredenheidsonderzoek voorgesteld én een kostenoverzicht. De wethouder reageert kritisch op het laatste voorstel. Volgens haar is het niet mogelijk een volledig overzicht te geven omdat alle personeelsuren niet terug te vinden zijn. Dit zorgde voor verwarde reacties in de raad. ‘’Dat is toch heel raar’’, vindt Joost van der Steen (VVD).

Ook is Van der Aa niet voor een klantentevredenheidsonderzoek: ‘’Ik weet de uitslag al.’’ De raad besluit uiteindelijk de motie aan te passen en schrapt het onderzoek. Wel gaat de evaluatie gepresenteerd worden aan de raad