Gert Jansen / Dtv Nieuws

Het centrum van Sint-Michielsgestel ziet er binnenkort een tikkeltje anders uit. Zo komt er een voetgangerszone waar fietsers te gast zijn en wordt er op parkeerterrein Hof van Overkerk een blauwe zone ingevoerd. Dat heeft alles te maken met een aantal verkeersbesluiten.

In de week van 17 juli worden de verkeersborden dan ook daadwerkelijk geplaatst en gelden de nieuwe regels. Onder meer het invoeren van een blauwe zone op parkeerterrein Hof van Overkerk gaat dan definitief in. Vanaf volgende week kun je daar op de vrijdag en zaterdag tussen 11.00 uur en 18.00 uur maximaal twee uur parkeren. Op de andere parkeerterreinen wordt de blauwe zone pas ingevoerd als de werkzaamheden in het centrum klaar zijn.

Daarnaast wordt voor het hele centrumgebied een voetgangerszone ingesteld, waar fietsers te gast zijn. De andere verkeersbesluiten, zoals de uitbreiding van de zone van 30 kilometer per uur en een parkeerverbod buiten de vakken, worden nog niet ingevoerd. Ook die maatregelen gaan pas in als de herinrichting van het gehele centrum klaar is.