Iedere 2e zondag van de maand, van april t/m oktober, is het buitenlokaal op Landgoed Haanwijk geopend van 12.00 tot 14.30 uur. Ook sociale tuinderij De Scheve Schup kan dan bezocht worden. Voor cultuurliefhebbers is Museum Romeins Halder aan te raden. Maak de dag naar Landgoed Haanwijk extra speciaal met een vaartocht over de Dommel. De eerstvolgende openstelling is op zondag 9 juli.

Buitenlokaal Haanwijk
Het ideale startpunt voor een verkenning van het veelzijdige Landgoed Haanwijk is het Buitenlokaal van Brabants Landschap. Hier geven vrijwilligers van Natuurgroep Gestel en IVN ‘s-Hertogenbosch uitleg over het landgoed. Om 12.30 uur start een gratis excursie onder leiding van natuurgidsen. Kom op tijd en wandel mee, aanmelden is niet nodig.Vaartocht over de Dommel
Het bezoek aan Landgoed Haanwijk wordt extra speciaal met een vaartocht. Reserveer deze via www.vestingfietsen.nl, uiterlijk 48 uur van tevoren en o.v.v. Publieksexcursie Haanwijk.  De vaartocht start om 10.45 uur bij de aanlegsteiger in Halder en duurt ongeveer 1 uur. Daar verruilen deelnemers het vaste land voor het water en stappen zij in een fluisterboot van de Hertogboeren om ‘s-Hertogenbosch en zijn omgeving eens te bekijken vanaf de Dommel. U vaart onder meer langs Kasteel Maurick in Vught en Oud Herlaer in Sint- Michielsgestel. Voor de vaartocht betalen volwassen deelnemers € 12, – per persoon. Beschermers van Brabants Landschap betalen op vertoon van de jaarkaart € 9, – per persoon. Kinderen jonger dan 5 jaar mogen gratis meevaren. Kinderen ouder dan vijf jaar kunnen tegen het gereduceerde tarief van € 6,-per kind mee. Voor kinderen van beschermers van Brabants Landschap geldt een bedrag van € 4,50 per kind. Betaling dient vooraf plaats te vinden d.m.v. telebankieren (aan boord kan niet worden gepind).

Tuinderij de Scheve Schup

12.00 – 14.30 uur: Tuinderij De Scheve Schup geopend

Museum Romeins Halder
Op deze zondagen is niet alleen het Buitenlokaal geopend, maar ook Museum Romeins Halder. Hier gaat u terug in de tijd naar de periode dat hier, langs de Dommel, Romeinen leefden. Het museum is geopend van 12.00 tot 16.00 uur. Om 13.30 uur wordt een museumwandeling georganiseerd. De kosten daarvoor zijn € 5,- per persoon (voor beschermers van Brabants Landschap € 4,- p.p. en  kinderen t/m 12 jaar gratis). Deze wandeling kunt u bij de balie van het museum reserveren. Kijk op www.romeinshalder.nl voor meer informatie en overige openingstijden.