Noah Paesch/ Dtv Nieuws

Bakkerij Klok gaat stoppen na 29 jaar. Eigenaren Marcel en Betsie Klok uit Berlicum gaan met pensioen. De kramen op de weekmarkten in Middelrode, Den Bosch-Zuid en Helvoirt houden daarmee op te bestaan.

“Wat ik het meest ga missen, is het klantencontact”, vertelt Betsie Klok licht geëmotioneerd. “Mensen die speciaal bij ons aan de kraam komen en een praatje komen maken.” Echtgenoot Marcel Klok: “We hebben veel klanten zien komen en gaan. Mensen uit het dorp die hun nieuwgeboren kinderen laten zien, maar ook klanten die helaas komen te overlijden.”

Betsie Klok begon 29 jaar geleden met slechts een aantal kratten en een heel klein kraampje. “Dat liep zo goed, dat de marktcommissie mij aanraadde om een vergunning aan te vragen. Marcel kwam me ook steeds meer helpen. Zo is het gegroeid.”

Vaste klanten

De klanten vinden het jammer dat het echtpaar stopt, maar begrijpen de beslissing. “Ik kom hier al 20 jaar”, vertelt een voorbijganger. “Marcel en Betsie zijn altijd zo vriendelijk.” Een andere passante vult aan: “Ze weten de bestellingen ook vaak uit hun hoofd. Het zijn erg aardige mensen. Gelukkig hoef ik ze niet te missen, want ze wonen om de hoek.”

Het echtpaar is ook goed verrast door alle klanten, die vandaag op de laatste dag nog cadeautjes komen brengen. “Het is haast alsof ik een receptie heb”, aldus Betsie. “Echt heel lief dat de klanten de moeite nemen om dat te komen brengen. Erg overweldigend”.

Presentje

Zelf heeft het stel ook iets voor de klanten om ze te bedanken: een taart in de vorm van een hartje. “De klanten zitten ook in ons hart”, zegt Marcel daarover. “En we willen ze hartstikke bedanken.”