Noah Paesch/ Dtv Nieuws

Ad Geerts stond zaterdag voor het laatst in zijn Agri Bouwmarkt. Door een personeelstekort is het voor hem niet meer mogelijk om de deur open te houden.

‘’Vorig jaar was voor ons het jaar van de uittocht. We verloren drie dragende krachten’’, vertelt Geerts. Dit gebeurde in een tijdsbestek van vijf maanden. ‘’We hebben echt alles uit de kast getrokken om nieuwe mensen te werven. Maar we vonden er maar één. Die ook nog eens na minder dan een half jaar stopte.’’ Geerts heeft ruim een jaar de winkel overeind gehouden met parttimers, weekendhulpen en stagekrachten. ‘’Op een gegeven moment gaat het niet meer.’’

Al lang in het vak

Hij begon 46 jaar geleden bij de Boerenbond. Na een aantal jaren kreeg Geerts de kans om een van de vestigen te franchisen in Berlicum. ‘’Ik heb de Boerenbond heel snel afgeschud en ging verder met mijn eigen naam.’’ Bijna 29 jaar geleden openden dan ook de deuren van zijn Agri Bouwmarkt.

Verrassing

Caissière Anja van der Linden kreeg van Geerts de eer om voor de laatste keer de sleutel in het slot te doen. ‘’Toen ik 29 jaar geleden deze winkel overnam, was Anja hier al 8 jaar. Als zij straks de laatste klant afrekent, zal er een tekstje komen met ‘Anja je was een top caissière’. Maar zij weet dit nog niet.’’

Geerts wordt ook verrast door zijn klanten. Zelf heeft hij een reünie georganiseerd voor zijn oud-medewerkers. Maar zijn klanten hebben een programma vol tonpraters en muziek voor hem geregeld.

Jammer

‘’Het is vooral onwerkelijk en ook jammer. Ik ben 62, jong, energiek vitaal en woest aantrekkelijk. Laat mij nog maar vijf jaar doorjagen en dan de winkel overdragen. Maar zo kan ik het niet en ook kan ik hem niet overdragen. Een zus van mij formuleerde het erg poëtisch: ‘Het is een ontmoeting van een einde van een tijdperk en het begin van een nieuwe werkelijkheid’. Dat is toch mooi geformuleerd’’, eindigt de goedlachse Geerts.

onderstaande link een impressie daarvan.