Domien van der Meijden, auteur van het boek ‘Twee kanalen vol verhalen’ ging de laatste jaren als ‘historisch verteller’ met zeker 8000 bezoekers per boot door de Zuid-Willemsvaart en het Maximakanaal. De pracht en praal van de Zuid-Willemsvaart tussen Den Bosch en Maastricht is met vallen en opstaan al twee eeuwen succesvol.

In de 19de eeuw is er in deze regio geen ander project geweest dat zoveel invloed had op de infrastructuur van een groot deel van Brabant. Na 200 jaar is de Zuid-Willemsvaart veel meer geworden. Het is inmiddels een met de hand gegraven monument, dat nog steeds grote economische waarde kent. Het betreft een landschap dat tijdens twee eeuwen voortdurend veranderde op de golven van de economie en steeds is aangepast aan de behoefte van nieuwe scheepvaarttechnieken. De komst van het Maximakanaal tussen de Maas bij Den Bosch en Den Dungen, dat in 2014 open ging voor de beroepsscheepvaart, bracht nieuw elan voor de Zuid-Willemsvaart. Meer vervoer van de weg halen en meer over het water. Vooral voor de Veghelse industrie gaf de verdiepte en bredere vaart nieuwe mogelijkheden.

De auteur reikt allerlei verhalen over de Zuid-Willemsvaart en Maximakanaal aan, waar nodig aangevuld met allerlei wetenswaardigheden, leuke anekdotes, sociale gevolgen en ontwikkelingen en verschillende natuuronderwerpen die er een rol spelen. Het wordt een reis kriskras door het heden en het verleden! op 27 maart:van 20.00 tot 22.00 uur In de Muziekzaal in Den Durpsherd Door Domien van der Meijden.
Na afloop is er gelegenheid uw waardering te tonen via de ‘doneer box’.